آشنایی با حالت DFU و نحوه ورود به آن در نسخههای مختلف دستگاههای آیفون و آیپد
تلفنهای همراه آیفون و تبلتهای آیپد و بهصورت کلی دستگاههای مبتنی بر سیستمعامل iOS درزمینهٔ بازیابی خود بهصورت کاملاً خودکار هنگام بروز مشکلات مختلف و عدم نیاز به انجام دستورالعملهای پیچیده از توان بالایی برخوردار میباشند، اما با این وجود بروز شرایطی که نیازمند انجام رویههای پر پیچ و خم جهت دستیابی مجدد به عملکرد صحیح و بیعیب و نقص دستگاه و فراهم ساختن قابلیت استفاده دوباره از آن باشند امری کاملاً اجتنابناپذیر به شمار میرود.
روشن نشدن دستگاه و عدم پاسخگویی به فرامین ارسالی از سمت کاربر در قالب مشکلات تقریباً رایج دستگاههای نامبرده به شمار میروند که اغلب در زمان بهروزرسانی نرمافزاری ظهور پیدا میکنند. انجام مواردی از قبیل ریست سخت دستگاه و بازیابی سیستمعامل اگرچه بهعنوان اولین مراحل موجود جهت تعمیر سختافزار پیشنهاد میشوند، اما در شرایطی که اوضاع از وخامت بیشتری برخوردار بوده و اجرای رویههای سنتی در برقراری عملکرد آن تأثیرگذار نمیباشند، استفاده از حالت آپدیت فریمور یا به عبارتی دیگر DFU دیگر اجتنابناپذیر به شمار میرود.
جیلبریک ناقص دستگاه، انقضای تاریخ نسخههای بتای سیستمعامل iOS و یا بروز مشکلاتی در طی فرآیند بهروزرسانی دستگاه تماماً در قالب مواردی دستهبندی میشوند که تلفنهای همراه آیفون و یا تبلتهای آیپد را از پاسخگویی به فرامین ارسالی از جانب کاربر بازداشته و بهگونهای دستگاه را قفل مینمایند. ورود به حالت DFU و آپدیت مجدد سیستمعامل و یا اجرای رویههای بازیابی از طریق iTunes در اینگونه موارد ممکن است بهعنوان تنها راهحل موجود جهت مرتفعسازی مشکلات به شمار رفته و لذا دانستن نحوه چگونه انجام آن امری ضروری محسوب میشود.
اگرچه ورود به حالت فوق از پیچیدگی بالایی برخوردار نبوده و بهراحتی میتواند به انجام رسد، اما تغییر دستورالعمل چگونگی انجام آن در نسلهای مختلف (آیفون 7، آیفون 8 و …) نیازمند نوشتهای متمایز جهت آشنایی بیشتر میباشد. علاوه بر آن استفاده از آخرین نسخه از نرمافزار iTunes جهت پیشبرد مراحل نیز امری ضروری به شمار میرود.
برای این منظور ابتدا دستگاه تلفن همراه آیفون و یا تبلت آیپد خود را با استفاده از یک کابل لایتنینگ به رایانه شخصی متصل و سپس نرمافزار iTunes را بگشایید.
پس از اتصال موفقیتآمیز دستگاه به رایانه شخصی و تشخیص آن توسط نرمافزار iTunes (این مرحله ممکن است ضروری به شمار نرفته و در صورت عدم شناسایی شدن دستگاه، ادامه مطلب را همچنان مطالعه و اجرا بفرمایید)؛ فشردن تعدادی کلید مختلف بهصورت همزمان با یکدیگر جهت ورود به حالت DFU باید انجام شود. متأسفانه این مهم در نسلهای مختلف آیفون متفاوت بوده و لذا با آگاهی از مدل تلفن همراه خود، به قسمت مربوطه از متن مراجعه نمایید.
در آیفونهای 8، X ،XR ،XS ،XS Max و دستگاههای جدیدتر
ابتدا از خاموش بودن کامل دستگاه خود مطمئن شوید. پس از آن کلید کناری (پاور) دستگاه را فشرده و برای دو ثانیه نگاه دارید، سپس همچنان که به نگاه داشتن کلید مذکور اقدام کردهاید، کلید کاهش میزان بلندی صدا را فشرده و برای 10 ثانیه هر دو کلید را نگاه دارید. اکنون کلید کناری را رها کرده و همچنان 5 ثانیه دیگر کلید کاهش میزان بلندی صدا را نگاه دارید. اکنون نرمافزار iTunes به شناسایی دستگاه در حالت DFU پرداخته و امکان پیشبرد ادامه کار نظیر بهروزرسانی سیستمعامل و … میسر شده است. ذکر این نکته ضروری است که با اجرای دستورالعمل فوق، صفحه نمایشگر دستگاه باید در وضعیت سیاه باقیمانده و چیزی بر روی آن به نمایش در نیاید. در صورتی که لوگوی Connect to iTunes بر روی صفحه قابل مشاهده است، اجرای دوباره مراحل ضروری به شمار میرود.
در آیفونهای 7 و 7 پلاس
ابتدا از خاموش بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید. حال کلید کناری دستگاه را فشرده و پس از نگهداری آن به مدت دو ثانیه، کلید کاهش میزان بلندی صدا را نیز فشرده و هر دو تکمه را بهصورت همزمان برای مدت 10 ثانیه نگاه دارید. پس از آن تنها کلید کناری دستگاه را رها کرده و کلید کاهش میزان بلندی صدا را همچنان 5 ثانیه بیشتر نگاه دارید. اکنون نرمافزار iTunes به شناسایی دستگاه در وضعیت DFU پرداخته و امکان بهروزرسانی سیستمعامل امکانپذیر شده است. ذکر این نکته ضروری است که با اجرای دستورالعمل فوق، صفحه نمایشگر دستگاه باید در وضعیت سیاه باقیمانده و چیزی بر روی آن به نمایش در نیاید. در صورتی که لوگوی Connect to iTunes بر روی صفحه قابل مشاهده است، اجرای دوباره مراحل ضروری به شمار میرود.
در آیفون 6s (یا نسخههای قدیمیتر) و تمامی مدلهای تبلتهای آیپد
ابتدا از خاموش بودن دستگاه مطمئن شوید. حال کلید پاور دستگاه را فشرده و برای مدت 2 ثانیه نگاه دارید. همانگونه که تکمه مذکور را نگاه داشتهاید، کلید بازگشت به خانه (Home Button) را نیز فشرده و هر دو کلید را برای مدت 10 ثانیه نگاه دارید. حال کلید پاور دستگاه را رها کرده و کلید بازگشت به خانه را برای مدت 5 ثانیه بیشتر همچنان نگاه دارید. اکنون نرمافزار iTunes به شناسایی دستگاه در وضعیت DFU مبادرت ورزیده و امکان پیشبرد ادامه مراحل میسر شده است. ذکر این نکته ضروری است که با اجرای دستورالعمل فوق، صفحه نمایشگر دستگاه باید در وضعیت سیاه باقیمانده و چیزی بر روی آن به نمایش در نیاید. در صورتی که لوگوی Connect to iTunes بر روی صفحه قابل مشاهده است، اجرای دوباره مراحل ضروری به شمار میرود.
پس از ورود موفقیتآمیز به حالت DFU و دانلود و نصب بهروزرسانیهای مناسب توسط نرمافزار iTunes، دستگاه بهصورت کاملاً خودکار راهاندازی مجدد (ریستارت) شده و امکان استفاده از آن دو مرتبه برقرار میگردد. در انتها ذکر این نکته نیز ضروری است که ورود به وضعیت مذکور باید بهعنوان آخرین تلاش موجود جهت تعمیر دستگاه مورد استفاده قرار گیرد، زیرا با اجرای آن، تمامی اطلاعات کاملاً پاک شده و سختافزار مانند روز تهیه و خرید آن در اختیار کاربر قرار میگیرد.