آموزش نحوه پاکسازی دائمی فایل‌ها بدون انتقال آن‌ها به سطل زباله (Recycle Bin) ویندوز

آموزش نحوه پاکسازی دائمی فایل‌ها بدون انتقال آن‌ها به سطل زباله (Recycle Bin) ویندوز


هر بار که فایلی توسط کاربر در سیستم‌عامل ویندوز پاک می‌شود، موقعیت آن به‌صورت کاملاً خودکار به آیتم سطل زباله (Recycle bin) تغییر پیدا می‌کند تا امکان بازیابی مجدد اطلاعات در آینده (در صورت نیاز) فراهم باشد. فایل‌های انتقال یافته به سطل زباله در حالت کلی محتویات پاک شده‌ای محسوب نشده و میزان فضای مورد نیاز خود را از دیسک سخت اشغال می‌کنند، بر همین اساس سیستم‌عامل ویندوز به‌منظور جلوگیری از انباشتگی محتویات بلا استفاده و آزادسازی فضای ارزشمند ذخیره‌سازی اطلاعات محدودیت حجمی به خصوصی را بر سطل زباله اعمال کرده و پس از عبور اندازه محتویات از بیشینه آن، به‌صورت کاملاً خودکار فایل‌های قدیمی را پاک می‌نماید.

بسیاری از افراد متأسفانه هیچ اهمیتی را به سطل زباله سیستم‌عامل ویندوز نداده و به پاک‌سازی محتویات آن به‌صورت دوره‌ای اقدام نمی‌کنند که این خود به افزایش بیش از حد فایل‌های کم اهمیت و اشغال بی‌رویه دیسک سخت منتهی می‌شود، لذا وجود مکانیسمی جهت انجام این مهم به‌طور کاملاً خودکار در مواقع فراموشی می‌تواند بسیار مفید و کاربردی واقع شود که خوشبختانه سیستم‌عامل ویندوز 10 از آن برخوردار بوده و در این نوشته به بررسی نحوه چگونگی استفاده از آن می‌پردازیم.

اگر تاکنون به پاک‌سازی فایلی با استفاده از منوی کلیک راست ماوس مبادرت ورزیده باشید، حتماً به این نکته پی برده‌اید که سیستم‌عامل ویندوز به‌صورت کاملاً خودکار هنگام فشردن گزینه Delete اقدام به انتقال محتویات به آیتم سطل زباله خود کرده و از حذف دائمی آن‌ها خودداری به عمل می‌آورد. این مهم درزمینهٔ جلوگیری از پاک‌سازی تصادفی محتویات و امکان بازیابی آن‌ها در آینده بسیار تأثیرگذار می‌باشد، اما برخی ممکن است ترجیح خود را بر خلاف این موضوع دیده و قصد حذف مستقیم و دائمی اطلاعات را در سر داشته باشند، اما آیا امکان این عمل وجود دارد؟

سطل زباله

برای این منظور ابتدا بر روی آیکون Recycle Bin در صفحه دسکتاپ یک مرتبه کلیک راست کرده و سپس از طریق منوی میانبر به نمایش درآمده گزینه Properties را انتخاب نمایید؛ مشاهده می‌کنید که صفحه خواص سطل زباله ویندوز به نمایش در می‌آید.

اکنون کافی است تا جهت جلوگیری از انتقال محتویات به درون آیتم سطل زباله و پاک‌سازی مستقیم آن‌ها، گزینه Don’t move files to the Recycle Bin. Remove files immediately when deleted را فعال نمایید.

اکنون سیستم‌عامل ویندوز به‌صورت کاملاً خودکار هنگام انتخاب گزینه Delete از طریق منوی کلیک راست اقدام به پاک‌سازی دائمی فایل مربوطه کرده و از انتقال آن به بستر سطل زباله جلوگیری به عمل می‌آورد. جهت افزایش دقت و کاهش احتمال حذف تصادفی محتویات، پیشنهاد می‌شود تا گزینه Display delete confirmation dialog را از طریق پنجره خواص نیز فعال نمایید. در این حالت سیستم‌عامل ویندوز پیش از پاک‌سازی ناگهانی فایل‌های مختلف هنگام فشردن گزینه نامبرده اقدام به نمایش یک پیغام محاوره‌ای و درخواست دریافت تأییدیه از جانب کاربر را می‌نماید که این خود به‌تنهایی در افزایش دقت بسیار تأثیرگذار می‌باشد.

سطل زباله

استفاده از گزینه فوق و فعال‌سازی آن در حالت کلی پیشنهاد نمی‌شود، زیرا بروز خطاهای انسانی و پاک‌سازی تصادفی برخی از محتویاتی که از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار می‌باشند همیشه به‌عنوان یک احتمال مطرح می‌باشد، اما با این حال سیستم‌عامل ویندوز در جهت افزایش سهولت استفاده و همچنین واگذار نمودن گزینه‌های کنترلی بیشتر به مصرف‌کنندگان خود قابلیت انجام این مهم را نیز فراهم آورده است (پاک‌سازی موقتی محتویات و سپس خالی نمودن آیتم سطل زباله پس از اطمینان حاصل کردن از عدم اهمیت آن‌ها در اطمینان بیشتر خاطر بسیار تأثیرگذار است).

در صورتی که قصد استفاده از قابلیت فوق را سر داشته، اما در فعال‌سازی گزینه مذکور تردید دارید، پیشنهاد می‌شود تا از راه‌حل موقتی و جایگزین موجود استفاده نمایید. برای این منظور کافی است تا پس از کلیک راست نمودن بر روی یک فایل، پیش از انتخاب گزینه Delete ابتدا کلید شیفت (Shift) را از طریق صفحه‌کلید نگاه داشته و سپس گزینه مذکور را بفشارید؛ علاوه بر آن و به‌منظور افزایش سرعت می‌توانید بدون نیاز به کلیک راست نمودن بر روی محتویات، پس از انتخاب آن‌ها مستقیماً کلیدهای ترکیبی Shift + Delete را بفشارید. در این حالت سیستم‌عامل پیغام محاوره‌ای پیشتر اشاره شده را به نمایش درآورده و پس از دریافت تأییدیه لازمه از کاربر (با فشردن کلید Yes)، به پاک‌سازی دائمی فایل اقدام می‌نماید.

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید