چگونه از خرابی وبسایتها (داون شدن) بهصورت سراسری اطلاع پیدا کنیم؟
بروز خرابی و مشکلات موقتی و قطع قابلیت برقراری ارتباط با برخی از وبسایتها امری کاملاً اجتنابناپذیر به شمار میرود که حتی بزرگترین سرویسدهندگان جهانی موجود نیز در طول حیات خود با آن دست و پنجه نرم کردهاند. صرفه نظر از منبع بروز مشکل که ممکن است به دلایل فراوانی نظیر اختلال در اتصال به سرور، کد نویسی ناقص وبسایت و … مرتبط باشد، آگاهی از میزان گستردگی موضوع سهم به سزایی را در جلوگیری از اتلاف وقت و انجام تدارکات مربوطه جهت مرتفعسازی مشکل را به خود اختصاص میدهد.
تصور کنید که یک روز صبح از خواب برخواسته و بنای مراجعه به وبسایت خبری مورد علاقه خود که روزانه چندین مرتبه به کسب اطلاعات از محتویات به اشتراک گذاشته شده توسط آن میپردازید را در پیش میگیرید، اما پس از بارگذاری فراوان ناگهان پیغام تایماوت بر روی صفحه نمایان شده و محتویات بستر به نمایش در نمیآیند، آیا وبسایت مربوطه تنها برای شما از کار افتاده و یا مشکل بهصورت سراسری برقرار میباشد؟ آگاهی از این مهم در افزایش سرعت عیبیابی تأثیرات بسیاری را میتواند به خود اختصاص دهد، زیرا در صورت عدم دسترسی فرد مراجعهکننده به وبسایت، مطمئناً درصد وجود مشکل از سمت او با فزونی بیشتری همراه گشته و شکیبایی وی جهت رفع موانع موجود از جانب سرویسدهندگان مقصد و یا … آنچنان مفید واقع نمیگردد (در صورتی که بروز مشکل به تنظیمات سیستمعامل، نرمافزار مرورگر و یا دستگاه مورد استفاده وی مرتبط بوده و گستردگی آن به دیگر موقعیتهایی همچون ارائهدهنده خدمات اینترنتی و یا … افزایش پیدا نکرده باشد).
بدون شک یکی از سادهترین راهحلهای موجود جهت آگاهی از این مهم تغییر دستگاه مورد استفاده (رایانه شخصی، تلفن همراه هوشمند، لپتاپ، تبلت و …) و اتصال به شبکه یا ارائهدهندهای دیگر و سپس مراجعه مجدد به وبسایت مربوطه جهت بررسی صحت و درستی موضوع میباشد، اما این روش در هنگام کمبود منابع نمیتواند بهعنوان یک گزینه مورد توجه قرار گیرد؛ بر همین اساس استفاده از بسترهای آنالیز خرابی وبسایتها و تحلیل از کار افتادگی آنها بهصورت سراسری و یا شخصی در اینگونه مواقع میتواند بسیار مؤثر واقع شود که در ادامه نوشته به آشنایی با یکی از انتخابهای موجود میپردازیم.
برای این منظور ابتدا به وبسایت http://www.isitdownrightnow.com مراجعه و سپس تا اتمام روند بارگذاری صفحه شکیبا باشید.
اکنون پس از بارگذاری موفقیتآمیز صفحه، نشانی وبسایت مورد نظر خود را در کادر درج آدرس در میانه صفحه تایپ و سپس بر روی کلید Check کلیک نمایید.
اکنون آدرس وبسایت مورد نظر با استفاده از انواع و اقسام نشانیها و سرویسدهندههای مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و نتیجه خروجی در قالب پیغامی به اطلاع کاربر میرسد. نمایش عبارت Website name” is UP and reachable” به رنگ سبز بدان معنی است که بستر مربوطه هماکنون از هیچگونه مشکلی رنج نبرده و بهراحتی قابل دسترس میباشد، بنابراین علت بروز محدودیتها به فرد و منابع در دسترس وی نظیر رایانه شخصی، سیستمعامل، تنظیمات نرمافزار مرورگر و … بازگردانی میگردد.
علاوه بر آن نمایش عبارت Website name” is DOWN” به رنگ قرمز بیانگر وجود مشکلی از سمت سرویسدهنده و سراسری بودن آن میباشد که در این حالت فرد بهمنظور رفع نواقص آنچنان نمیتواند مفید واقع گشته و تا هنگام رفع محدودیتهای پیش آمده باید به استفاده از بسترهای مشابه مبادرت ورزد.
ابزار معرفی شده در نوشته فعلی بهمنظور تحلیل و بررسی مشکلات سراسری وبسایتها از سادگی وافری برخوردار بوده و نتایج خروجی خود را با درصد صحت و درستی قابل قبولی به اطلاع کاربران میرساند، اما استفاده از بسترهای مشابه همچون https://downforeveryoneorjustme.com نیز کاملاً امکانپذیر بوده و هیچگونه الزامی در ردیابی قدم به قدم دستورالعمل نوشته فعلی وجود ندارد.