آموزش جلوگیری از حذف خودکار تاریخچه جستجو در هنگام خروج از مرورگر فایرفاکس

آموزش جلوگیری از حذف خودکار تاریخچه جستجو در هنگام خروج از مرورگر فایرفاکس


حفظ و نگهداری تاریخچه جستجوهای اینترنتی انجام پذیرفته در زمینه ردیابی الگوی پویش و دسترسی مجدد به برخی از وب‌سایت‌ها در آینده امکانی بسیار اساسی و قابل توجه به شمار می‌رود، اما این مهم گاهی اوقات ممکن است زمینه رو شدن دست فرد را نیز برای دیگران به ارمغان آورد، به‌خصوص اگر یک رایانه به‌صورت اشتراکی توسط چندین کاربر مورد استفاده قرار گیرد.

بسیاری از مرورگرهای محبوب و قدرتمند حال حاضر از جمله فایرفاکس، کروم و … از قابلیت نگهداری و ذخیره‌سازی تاریخچه‌ای از جستجوهای انجام پذیرفته در بطن خود را دارا می‌باشند که این مهم در برخی از نرم‌افزارها از محدودیت زمانی ویژه‌ای برخوردار بوده و در بعضی دیگر نیز به‌صورت مادام‌العمر و تا زمان حذف دستی توسط شخص حفظ می‌گردد، اما وجود گزینه‌ها و متغیرهایی جهت تغییر تنظیمات پیش‌فرض این دست از امکانات بدون شک بسیار لازم و ضروری تلقی می‌شوند.

نرم‌افزار مرورگر فایرفاکس به‌صورت پیش‌فرض تاریخچه جستجوهای اینترنتی را به مدت 30 روز در حافظه خود نگاه داشته و پس از آن به‌منظور جلوگیری از سنگینی فعالیت و هدر رفت منابع رایانه شخصی فرد اقدام به حذف آن‌ها می‌نماید، اما مواردی خاصی نیز تاکنون مشاهده گشته‌اند که تاریخچه فوق پس از خروج از نرم‌افزار به‌طور خودکار حذف شده و هنگام اجرا مجدداً به ثبت وقایع مبادرت ورزد.

حذف خودکار تاریخچه جستجوهای اینترنتی انجام پذیرفته همان‌طور که پیشتر نیز گفته شد در زمینه جلوگیری از هدر رفت منابع تأثیرات مختلفی را می‌تواند به خود اختصاص دهد، اما کاهش بازه زمانی آن به یک روز و یا حتی خروج از نرم‌افزار بدون شک مشکلات و معایب بسیار فراوانی را به ارمغان می‌آورد. تصور کنید که مطلبی مفید و سودمند را با جستجویی چندین ساعته در یکی از وب‌سایت‌های مربوطه یافته و در حال مطالعه آن می‌باشید که ناگهان بنا به دلایلی همچون قطع برق، هنگ سیستم و … وادار به خروج از نرم‌افزار می‌شوید، اما پس از اجرای مجدد آن تاریخچه حذف و دسترسی مجدد به محتوا امکان‌ناپذیر شده است. سناریو اشاره شده به‌صورت معکوس نیز برقرار و شخصی ممکن است به‌منظور جلوگیری از ردیابی جستجوها و پاک‌سازی ردپای خود قصد حذف تاریخچه در هنگام راه‌اندازی مجدد مرورگر را در سر داشته باشد، اما نکته مهم وجود گزینه‌ای در قالب منوی تنظیمات است که فعال‌سازی و یا عدم فعال‌سازی آن می‌تواند مشکلات مختلفی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

بر همین اساس از آنجایی این مهم قربانیان فراوانی را تاکنون در دام خود گرفتار ساخته است، لذا تصمیم بر آن شد تا نوشته‌ای را به نحوه چگونگی فعال‌سازی و یا غیرفعالسازی آن اختصاص دهیم. آموزش مقاله فعلی بر پایه نرم‌افزار مرورگر فایرفاکس کوانتوم (نسخه 58.0.2) تدوین شده است.

ابتدا نرم‌افزار مرورگر فایرفاکس را گشوده و سپس بر روی آیکون دارای علامت سه خط افقی در گوشه سمت راست بالای صفحه یک مرتبه کلیک نمایید.

گزینه Options را از طریق منوی میانبر به نمایش در آمده انتخاب نمایید؛ مشاهده می‌کنید که بخش تنظیمات نرم‌افزار نمایان می‌گردد.

تاریخچه

اکنون کافی است تا به‌منظور غیرفعالسازی (و یا فعال‌سازی) قابلیت حذف خودکار تاریخچه مرورگر پس از خروج از محیط نرم‌افزار ابتدا از طریق پنل موجود در سمت چپ صفحه به سربرگ Privacy & Security مراجعه نمایید.

اکنون از بخش History، ابتدا بر روی منوی Firefox will کلیک کرده و سپس گزینه Use custom settings for history را انتخاب نمایید.

حال گزینه Clear history when Firefox closes را از طریق تنظیمات سفارشی به نمایش در آمده غیرفعال (و یا فعال) نمایید. علاوه بر آن می‌توانید با مراجعه به کلید Settings در مجاورت گزینه اشاره شده، موارد پاک‌سازی خودکار از جمله تاریخچه جستجو و دانلود، نشست‌های فعال لاگین، تاریخچه فرم‌ها، کوکی، کش و داده‌های ذخیره‌سازی شده را نیز تعیین نمایید.

تاریخچه

اکنون پس از اتمام مراحل اشاره شده و تغییر تنظیمات مطابق با نیاز خود، کافی است تا یک مرتبه مرورگر فایرفاکس را راه‌اندازی مجدد نمایید. این نکته را مدنظر داشته باشید که در صورت فعال‌سازی گزینه فوق، با خروج و سپس ورود مجدد به نرم‌افزار تمامی تاریخچه‌های پیشتر تعیین شده به‌طور خودکار حذف می‌گردند.

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید