آیا اینستاگرام در صورت گرفتن اسکرین‌شات از صفحه، فرد مقابل را مطلع می‌کند؟

آیا اینستاگرام در صورت گرفتن اسکرین‌شات از صفحه، فرد مقابل را مطلع می‌کند؟


صرفه نظر از سود استفاده و نقض حریم خصوصی در برخی از موارد، گرفتن اسکرین‌شات در شبکه اجتماعی اینستاگرام (Instagram) می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد. اینستاگرام در حالت کلی یک شبکه عظیم و متشکل از میلیون‌ها میلیون کاربر به شمار رفته و روزانه تعداد بی‌شماری از محتویات مختلف در قالب پست‌های گوناگون توسط دیگران به اشتراک گذاشته می‌شود. برخی از پست‌های به اشتراک گذاشته شده به دلیل محتوای آموزنده آن‌ها می‌توانند نیاز به ذخیره‌سازی را به امری ضروری مبدل کنند، اما از آنجایی که اینستاگرام در حالت عادی امکان دانلود تصاویر و کلیپ‌های ویدئویی را فراهم نکرده است، بنابراین تهیه اسکرین‌شات به‌عنوان یکی از پر استفاده‌ترین روش‌های موجود در میان کاربران مطرح می‌باشد، اما سؤال مهمی که ممکن است برای برخی پیش آید ارسال پیغام‌های اعلان یا به عبارتی دیگر نوتیفیشکن (Notification) از اسکرین‌شات تهیه شده است. آیا شبکه اجتماعی اینستاگرام در صورت گرفتن اسکرین‌شات از محتویات به اشتراک گذاشته توسط دیگران، پیغام نوتیفیکیشنی را برای آن‌ها ارسال می‌کند؟

آیا اینستاگرام در صورت گرفتن اسکرین‌شات از صفحه، فرد مقابل را مطلع می‌کند؟

پیش از پرداختن به جزئیات موضوع باید خاطر نشان کرد که اگرچه اینستاگرام پیغام نوتیفیکشن را در صورت تهیه اسکرین‌شات ارسال می‌کند، اما گستردگی آن در حال حاضر فقط محدود به پیام‌های خصوصی یا همان دایرکت (Direct Message یا به اختصاص DM) شده است. علاوه بر آن باید خاطر نشان کرد که توضیحات مندرج در این نوشته با توجه به شرایط فعلی اینستاگرام تهیه شده و از آنجایی که توسعه‌دهندگان این شبکه اجتماعی پیوسته در حال تغییر و به‌روزرسانی آن هستند، بنابراین استناد به آن‌ها تابع زمان می‌باشد.

گرفتن اسکرین‌شات از پست‌های اشتراکی: خیر

پست‌های به اشتراک گذاشته شده توسط افراد در صفحه شخصی یا به عبارتی دیگر پروفایل آن‌ها شامل قوانین و مقررات اینستاگرام در خصوص تهیه اسکرین‌شات نشده و افراد می‌توانند به این عمل اقدام نمایند. این موضوع شامل پست‌های قابل مشاهده از طریق صفحه Explore نیز شده و شخص می‌تواند با راحتی خیال از تصاویر و کلیپ‌های ویدئویی بازدید شده اسکرین‌شات تهیه نماید. خوشبختانه ضبط صفحه یا به عبارتی دیگر اسکرین رکوردینگ (Screen Recording) نیز از دایره پوشش این بخش خارج مانده است، بنابراین در صورت نیاز می‌توانید نرم‌افزار مورد علاقه خود را گشوده و هنگام تهیه/ضبط ویدئو از صفحه تلفن همراه خود، به‌راحتی پست‌های اشتراکی را نیز مشاهده نکرده و نگرانی از بابت ارسال نوتیفیشکن از جانب اینستاگرام نداشته باشید.

گرفتن اسکرین‌شات از پست‌های موقت (استوری): در حال حاضر خیر

توضیحات بخش پیشین در این قسمت نیز صادق بوده و تهیه اسکرین‌شات از پست‌های موقت یا به عبارتی دیگر استوری‌های به اشتراک گذاشته شده توسط افراد (عکس، کلیپ‌های ویدئویی و …) منجر به ارسال پیغام نوتیفیشکن نمی‌شود، اما باید خاطر نشان کرد که توسعه‌دهندگان شبکه اجتماعی اینستاگرام پیشتر در ماه فوریه 2018 میلادی این قابلیت را برای مدت زمان محدودی فعال کرده و سپس در ژوئن همان سال مجدداً به غیرفعالسازی آن اقدام کردند. ویژگی فوق اگرچه در حال حاضر نیز غیرفعال بوده و اینستاگرام در صورت گرفتن اسکرین‌شات از استوری افراد اقدام به ارسال پیغام نوتیفیکشن به فرستنده نمی‌کند، اما هیچ تضمینی مبنی بر فعالسازی دوباره این قابلیت توسط توسعه‌دهندگان در آینده و به‌صورت کاملاً پنهان وجود ندارد.

گرفتن اسکرین‌شات از پیغام‌های خصوصی (دایرکت): بله

شبکه اجتماعی اینستاگرام در صورت تهیه اسکرین‌شات از پیغام‌های خصوصی ارسال شده به آگاه نمودن فرد مقابل (فرستنده) از طریق ارسال پیغام نوتیفیکیشن می‌پردازد، اما گستردگی این قابلیت در حال حاضر تنها محدود به پیام‌های دارای محدودیت زمانی یا به عبارتی دیگر Disappearing شده است.

محتوای Disappearing به آن دسته از عکس‌ها و یا ویدئوهایی گفته می‌شود که دارای محدودیت زمانی بوده و پس از اتمام تایمر به‌صورت خودکار از دید شخص پنهان/پاک می‌شوند. در صورتی که شما از عکس و یا ویدئویی که به این صورت برای شما فرستاده شده است اسکرین‌شات تهیه نمایید، اینستاگرام پیغام نوتیفیکیشنی را مبنی بر این امر برای فرد مقابل (فرستنده) ارسال کرده و وضعیت پیغام در صفحه دایرکت از حالت Delivered ،Opened و یا Seen به Screenshot تغییر کرده و یا آیکون یک دوربین کوچک (یا شبیه به شاتر دوربین عکاسی) در مجاورت پیام به نمایش در می‌آید.

دیگر محتوای ارسال شده به‌صورت معمولی (بدون محدودیت زمانی) شامل این موضوع نشده و تهیه اسکرین‌شات از آن‌ها بلامانع می‌باشد. این موضوع تصاویر، کلیپ‌های ویدئویی، پست‌های اشتراکی و هش‌تگ‌های ارسال شده به‌صورت خصوصی و یا حتی کل صفحه دایرکت را شامل می‌شود. ذکر این نکته ضروری است که در صورتی که دوربین تلفن همراه از طریق اپلیکیشن اینستاگرام گشوده شده و سپس عکس و یا فیلمی توسط آن ضبط شود، محتوای ارسالی در دایرکت در قالب Disappearing شناخته می‌شود.

گرفتن اسکرین‌شات از پروفایل کاربران: خیر

درست همانند پست‌های اشتراکی، تهیه اسکرین‌شات از پروفایل کاربران، فهرست افراد دنبال کننده (Follower) و دنبال شونده (Following) و بیوگرافی آن‌ها شامل قوانین نشده و اینستاگرام اقدام به ارسال پیغام نوتیفیکیشن نمی‌کند.

در انتها باید خاطر نشان کرد که قوانین و مقررات توسعه‌دهندگان اینستاگرام در خصوص استفاده از رابط برنامه‌نویسی این شبکه اجتماعی جهت تولید اپلیکیشن‌های سوم شخص بسیار سخت‌گیرانه و محدود بوده و حفظ حریم خصوصی توسط آن‌ها تا حدود بسیاری انجام شده است، بنابراین تمامی نرم‌افزارهای موجود در اینترنت با قابلیت نظارت بر اینستاگرام و ارسال پیغام‌های نوتیفیشکن برای شما در صورت تهیه اسکرین‌شات توسط دیگران یا بسیار قدیمی بوده و اکنون از کار افتاده و یا به‌طور کامل تقلبی می‌باشند؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود تا در صورتی که اپلیکیشنی را با این مضمون بر روی تلفن همراه خود نصب کرده‌اید، در سریعترین زمان ممکن نسبت به پاکسازی آن اقدام کرده و با تغییر رمز عبور اکانت و اسکن تلفن همراه خود توسط یک آنتی‌ویروس قدرتمند و مطمئن، امنیت حساب کاربری اینستاگرام و تلفن همراه خود را حفظ کنید.

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید