بلوتوثعلت نمایش پیغام دسترسی به بلوتوث توسط دستگاه‌های آیفون و آیپد چیست؟

بلوتوثعلت نمایش پیغام دسترسی به بلوتوث توسط دستگاه‌های آیفون و آیپد چیست؟


اگر شما نیز به تازگی سیستم‌عامل تلفن همراه آیفون خود را به نسخه سیزدهم یا به عبارتی دیگر iOS 13 به‌روزرسانی کرده‌اید، حتماً با پیغام‌های نمایان شده بر روی صفحه توسط اپلیکیشن‌های مختلف جهت دسترسی به سخت‌افزار بلوتوث دستگاه نیز مواجه شده‌اید، اما علت این رفتار چیست و آیا کمپانی اپل قصد آزار و اذیت کاربران خود را دارد؟ ویژگی فوق با عرضه آپدیت برای سیستم‌عامل iPadOS به‌زودی در تبلت‌های iPads نیز بروز پیدا می‌کند.

در پاسخ باید گفت که خیر و کمپانی اپل در حقیقت به دنبال افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران خود می‌باشد. تا پیش از عرضه نسخه سیزدهم سیستم‌عامل iOS، اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای گوناگون بدون اجازه فرد و بدون اطلاع وی از قابلیت دسترسی به سخت‌افزار بلوتوث دستگاه و استفاده از آن برخوردار بوده‌اند، اما با به‌روزرسانی پلتفرم فوق، یک لایه امنیتی جدید به سیستم‌عامل افزوده شده و اکنون برنامه‌های گوناگون دیگر آزادی عمل خود در دسترسی به بلوتوث را از دست داده و نیازمند دریافت مجوز از کاربر می‌باشند که این مهم در قالب نمایش پیغام‌های متعدد مربوطه بر روی صفحه قابل مشاهده است. درست همانند اپلیکیشن‌های مرتبط با نقشه همچون Maps که برای موقعیت‌یابی فرد نیازمند دسترسی به GPS تلفن همراه بوده و پیش از آن اقدام به دریافت مجوز تأییدیه از کاربر می‌کنند، اما دلیل اصلی کمپانی اپل در افزودن این لایه امنیتی چیست؟

علت نمایش پیغام دسترسی به بلوتوث توسط دستگاه‌های آیفون و آیپد چیست؟

فناوری بلوتوث تنها برای ارسال اطلاعات و اتصال به دستگاه‌های دیگر همچون کیبرد، ماوس، هدفون و … مورد استفاده قرار نگرفته و موارد کاربرد آن بسیار فراتر می‌باشد. به‌کارگیری بلوتوث برای موقعیت‌یابی افراد در محیط‌های بسته همچون فروشگاه‌های مواد غذایی، لباس و … از جمله این موارد به شمار می‌رود که شدت گستردگی آن پیوسته در حال افزایش بوده و حتی در کشور ایران نیز اجرا شده است. آقای Craig Federighi در طی کنفرانس WWDC در سال 2019 میلادی اظهار داشته است که کمپانی اپل به دنبال بستن درهای باز بر روی این سوء استفاده بوده و بر همین اساس در حال افزودن لایه‌های امنیتی جدید به به‌روزرسانی سیستم‌عامل iOS 13 می‌باشد تا امکان ردیابی موقعیت افراد را غیرممکن کند. پیش از عرضه آپدیت سیستم‌عامل مذکور، کاربران تلفن‌های همراه آیفون از هیچ‌گونه آزادی عملی در اعطای مجوز به نرم‌افزارهای مورد اعتماد خود نداشته و تنها می‌توانستند با غیرفعالسازی بلوتوث، مسیر دسترسی نرم‌افزارها را مسدود کنند که این مهم منجر به بروز اختلال در عملکرد تمامی اپلیکیشن‌ها، حتی موارد قابل اعتماد و نرم‌افزارهای پر استفاده فرد می‌شود.

دسترسی به سخت‌افزار بلوتوث آیفون و ردیابی موقعیت افراد در تمامی موارد سوء استفاده تلقی نمی‌شود. به عنوان مثال برخی از فروشگاه‌های بزرگ بوسیله طراحی اپلیکیشن‌های اختصاصی و نصب آن‌ها بر روی تلفن همراه مشتریان، با استفاده از بلوتوث و موقعیت‌یابی افراد اقدام به ارائه جهت‌یابی و راهنمایی بهتر آن‌ها برای یافتن قفسه‌ محصولات و کالاهای مورد نیاز می‌کنند. علاوه بر آن برخی از اپلیکیشن‌های ورزشی و یا حتی گجت‌های هوشمند (به عنوان مثال دستند و …) نیازمند اتصال به تلفن همراه با استفاده از بلوتوث جهت عملکرد صحیح و بی‌عیب و نقص خود و نمایش اطلاعات می‌باشند، اما اقدام کمپانی اپل در افزودن لایه‌های امنیتی بیشتر به سیستم‌عامل خود و حفظ حریم خصوصی کاربران تلفن‌های همراه آیفون و تبلت‌های آیپد بسیار قابل ستایش می‌باشد.

با اضافه شدن لایه امنیتی اشاره شده، اکنون کاربران از آزادی عمل کاملی در خصوص شخصی‌سازی برنامه‌ها برخوردار بوده و قادرند تا سطح دسترسی اپلیکیشن‌های مشکوک را با محدودیت بیشتری همراه سازند، قابلیتی که در نسخه‌های پیشین سیستم‌عامل iOS در اختیار آن‌ها قرار نگرفته است. خوشبختانه کمپانی اپل امکان تغییر و سفارشی‌سازی پیغام به نمایش در آمده بر روی صفحه در هنگام ارسال درخواست اپلیکیشن برای دسترسی به بلوتوث تلفن همراه را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار داده است. در این حالت سازندگان برنامه‌های مربوطه می‌توانند با ارائه اطلاعات بیشتر به کاربران در خصوص دلیل نیاز دسترسی اپلیکیشن به بلوتوث، اطمینان خاطر بیشتری را برای افراد به ارمغان آورند. در صورتی که توسعه‌دهندگان پیام پیش‌فرض سیستم‌عامل را با تغییر همراه نکنند، عبارت زیر بر روی صفحه نمایان می‌شود:

“این عمل به نرم‌افزار “نام برنامه” اجازه می‌دهد تا تجهیزات جانبی بلوتوث را یافته و به آن‌ها متصل شود. علاوه بر آن این اپلیکیشن می‌تواند برای دانستن موقعیت شما نیز به استفاده از بلوتوث بپردازد.”

علت نمایش پیغام دسترسی به بلوتوث توسط دستگاه‌های آیفون و آیپد چیست؟

 در صورتی که دسترسی اپلیکیشنی را به سخت‌افزار بلوتوث تلفن همراه برقرار ساخته، اما قصد محدود نمودن آن در آینده را دارید، کافی است تا به مسیر Settings > Privacy > Bluetooth مراجعه کرده و سپس با یافتن برنامه مربوطه، دسترسی آن را غیرفعال کنید.

علت نمایش پیغام دسترسی به بلوتوث توسط دستگاه‌های آیفون و آیپد چیست؟

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید